Despre Airsoft

Tue, 8 March 2011

  Airsoftul este un sport inventat in Japonia in anii 1980 datorita restrictiilor impuse asupra armelor. Deoarece exista o piata foarte mare de colectionari, anumite firme au inceput sa faca replici fidele ale armelor reale, pe baza armarii manuale pe arc, care trageau cu bile de plastic, care in cele din urma s-au standardizat sub forma bilelor de 6mm si de 8mm. Nu dupa mult timp s-au creat si primele variante pe gaz si putin mai incolo, producatorul Tokio Marui a scos primul sistem electric de propulsie a bilelor. AEG, adica Automatic Electric Gun, care a devenit principalul mod de propulsie.
   Replicile de airsoft, datorita flexibilitatii si utilitatii lor sunt folosite pentru o diferite scopuri. Sunt achizitionate de catre colectionari pentru panoplii, de catre jucatori pentru jocuri de la reconstituiri militare pana la operatiuni tactice, si chiar si de politie sau armata pentru antrenament! Pe noi, ca jucatori, ne intereseaza doar airsoftul ca sport. Definitia care ne cuprinde jocurile duminicale este cam asa: “Airsoftul este un sport bazat pe fairplay, care are ca scop indeplinirea anumitor obiective de catre anumite echipe si are ca efect direct punerea in conflict a acelor echipe, conflict care se rezolva folosind replici de airsoft care trag bile de 6mm.”

  Armele sunt replici dupa cele adevarate, si se pare ca seamana foarte bine. Materialele difera, unele fiind facute aprope in totalitate din metal. Din cate am vazut, dupa modul de functionare, exista mai multe tipuri :

– arme cu functionare manuala

– arme cu functionare pe baza de gaz

– arme cu functionare pe baza de CO2

– arme cu functionare electrica

Iata cateva filmulete:

 

 

Comenteaza