Gaura la Ministerul Tineretului si Sportului

Wed, 24 June 2009

Ce faci cand ai pe mana un buget din bani publici ?
Te gandesti cum sa-i faci sa intre in buzunarul tau mai devreme sau mai tarziu. Daca nu, atunci in cel al prietenilor sau in contul celor la care ai datorii de achitat.
Cel mai recent exemplu este ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, care a fost prinsa cu pisica in traista. Se pare “ochiul dracului” – banul, a fost atat de puternic si hotul atat de grabit, incat ministrul a renuntat si la o licitatie aranjata. Astfel ca banii nostrii, aproximativ 628.000 euro au ajuns in mainele baietilor cu jeep-uri in schimbul a unor mascarade de spectacole organizate de ziua internatioala a tineretului. Nu stim care a fost exact destinatia banilor, campanii electorale, afaceri, vile, masini, dar nici nu cred ca vom afla prea curand.
Cel mai probabil va urma o cercetare si un dosar care se va pierde printre celelalte, iar la final se va termina cu “neinceperea urmaririi penale”.
Acest sistem de furt, este vechi si de-a lungul timpului a fost perfectionat sa pacaleasca sistemul licitatilor publice si sa induca cetatenilor iluzia corectitudinii si legalitatii contractelor incheiate intre stat si firmele private. Insa atunci cand nu ai mancat si baut apa de cateva zile, esti dispus sa te arunci pe branci si sa bei apa din prima balta care iti iese in cale, fara a te mai gandi la riscurile implicate de fapta ta.
Nu uitati, pentru unii, cele mai avantajoase afaceri sunt cele facute cu statul roman.

Comenteaza